Sociedad
AFER BPA

Clients de BPA se sumen a Raiffeisen

Han cedit els drets dels seus comptes sobre passius de BPA, ja siguin accions preferents o saldos

Eusebi Nomen presentant el projecte Raiffeisen.ad / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Clients de BPA aposten per la cooperativa Raiffeisen.ad cedint els drets dels seus comptes per valor de centenars de milers d'euros.

Eusebi Nomen i Xavier Feliubadaló, dos dels impulsors de crear la cooperativa, s'han personat avui de nou a l'AREB per fer constar que encara no han rebut cap resposta a la seva proposta, i per informar que la coopertiva tira endavant, ara ja constituiïda com a societat mercantil.

Eusebi Nomen, impulsor de la cooperativa Raiffeisen, denuncia el silenci administratiu de l'AREB.

00:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0113720151005145557/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

De fet, segons ha informat Nomen, Raiffeisen.ad ja compta amb una capitalització de centenar de milers d'euros, feta a través de clients de BPA, que han atorgat a la cooperativa els seus drets sobre passius de BPA, ja siguin accions preferents o saldos en comptes. Tot i així no ha volgut concretar ni les xifres de capitalització ni del nombre de clients que han cedit els seus drets.

Pel que fa al silenci administratiu de l'AREB, els membres de la cooperativa creuen que respon a raons polítiques.

Nomen ha recordat que aquests drets dels clients passen a formar part de la coopertiva, i que si l'AREB no té la seva opció en compte, l'organisme estarà incomplint la Llei de Resstructuració d'entitats bancaries, ja que, segons ells, la coopertiva és la que permetria una menor perdua d'actius de la entitat. Per tant, seria llavors quan iniciaran la via judicial.

És a dir, que si l'AREB no accepta aquesta proposta, la coopertiva serà una eina per defensar els clients amb preferents i saldos de BPA per la via judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00