Sociedad
MUTILACIÓ GENITAL

Reconstrucció de clítoris gratuïta per residents a Catalunya

Les dones i nenes residents a Catalunya que hagin patit una mutilació genital es podran sotmetre a aquesta operació a càrrec de la salut pública

Foto: Fundación World Visión

Barcelona

Les dones i nenes residents a Catalunya que hagin patit una mutilació genital es podran sotmetre a operacions de reconstrucció de clítoris a càrrec de la salut pública. La Generalitat ho ha anunciat com una mesura més del pla preventiu en contra d'aquesta pràctica, en marxa des de 2001.

Les afectades s'hauran d'adreçar al Centre d'Atenció Primària, des d'on les derivaran a un hospital, on una unitat mixta de ginecòlegs i cirurgians plàstics faran l'operació. La intervenció té un doble abast anatòmic i funcional, encara que no es pot garantir plenament la recuperació de la sensibilitat a la zona.

La Generalitat de Catalunya va posar en marxa el 2001 un sistema preventiu per eradicar la pràctica de la mutilació genital, amb mesures d'educació i vigilància. Ara, es fa un pas més per garantir amb recursos públics la reconstrucció en els casos en que ja s'ha consumat la mutilació.

Des del Departament de Salut se subratlla que la mutilació genital femenina reflecteix una desigualtat de gènere molt arrelada, que constitueix una forma extrema de discriminació de les dones. Es practica majoritàriament en menors i constitueix també una violació dels drets de l'infant. La pràctica, a banda de ser dolorosa físicament, també pot tenir conseqüències psicològiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00