Sociedad
REUS

Pellicer vol legalitzar urbanísticament el prostíbul de la carretera de Salou

El govern busca suports a la oposició per desencallar urbanísticament el Club Privée, conegut popularment com a VIP’s. L’empresa es pot querellar contra el consistori si no ho aproven.

El Club Privée, a la carretera de Salou. / Marc Càmara

Reus

El govern de Reus, encapçalat pel convergent Carles Pellicer, busca suports a la oposició per regularitzar la situació urbanística del Club Privée. Els diferents empresaris que han estat al capdavant del prostíbul han vist com, des del 1988, s’enfronten a diferents modificacions urbanístiques que els han obligat a anar fent arranjaments i obres. Ara, després que el 2012 s’aprovés a la comissió d’urbanisme de Tarragona, només els falta un acord al plenari de Reus per acabar d’enllestir aquesta situació.

L’aprovació per plenari havia d’haver-se fet abans de les eleccions municipals del passat mes de maig, però Carles Pellicer ho va frenar perquè el debat social i polític que se’n pot derivar no afectés els resultats electorals de CiU. Ara, la configuració del consistori els obliga a buscar consensos.

Pellicer, conscient que es troba en un govern en minoria, no vol dur el tema al plenari sense els suports necessaris. De fet, segons explica un regidor a la oposició, a la darrera reunió de la Comissió dels Serveis Generals de l’Ajuntament, l’alcalde va assegurar que aquest ‘no serà un problema que em mengi jo sol’, deixant palès que no vol fer-se càrrec del cost social i polític que comporta un tema tan delicat com aquest.

Ni la CUP, ni C’s, ni el PSC

CiU necessita el suport de 7 regidors més al consistori. Això passa inexorablement perquè o bé la CUP (que ja ha assegurat que mai votarà a favor d’aquest tema); o bé Ciutadans (que tot i que no volen posar entrebancs tampoc hi donaran suport); o bé el PSC (que de moment no volen fer declaracions però es mantenen contraris), hagin de recolzar-ho.

Tan fonts del govern com també de la oposició critiquen la opció dels socialistes, que eren al govern quan van començar a demanar-se les adequacions als propietaris del prostíbul per regularitzar la situació. Aquestes fonts crítiques amb el PSC no entenen que ara se’n desmarquin i no afavoreixin a l’aprovació.

L’Ajuntament es pot enfrontar a una querella

I és que segons han confirmat a la Cadena SER fonts del govern municipal, els empresaris del club podrien denunciar el consistori si no s’aprova la seva regularització. ‘Ells han complert amb tot el que se’ls ha anat exigint al llarg dels anys, i ara són plenament legals... només els falta el nostra vist-i-plau’. La mateixa tesi defensa Noemí Llauradó, portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament: ‘nosaltres donem suport al govern perquè estem parlant només d’un tema urbanístic... i si no ho aprovem haurem de respondre patrimonialment davant els empresaris’.

Una altra cosa és que Llauradó es mostri favorable a les activitats que es duen a terme al club. Assegura que ells són partidaris de la legalització de la prostitució voluntària (el cas del Privée), per garantir les condicions laborals, econòmics i de salubritat de les persones que, lliurement, es dediquen a la prostitució. ‘Una altra cosa és la prostitució il·legal, el proxenetisme i aquestes pràctiques... amb això, evidentment, no hi estem en favor’.

El terreny de la discòrdia

Un dels elements que fa trontollar les negociacions per trobar acord és la permuta d’un terreny a tocar del cementiri de Reus. La llei obliga a que quan es fa alguna operació urbanística de les magnituds de les que s’han fet a la pastilla de terreny del Privée, els propietaris d’aquest terrenys han de fer una cessió d’un número determinat de metres quadrats per a usos públics.

Però els terrenys del Privée estan pràcticament exhaurits, i a més, les darreres modificacions en les normatives relatives al medi ambient, limiten i molt el marge de maniobra del que es pot i no es pot fer en aquella zona. D’aquí que, en temps del govern tripartit encapçalat per Lluís Miquel Pérez, es recomanés als propietaris que fessin la cessió d’un terreny no annex al prostíbul.

És una pràctica completament legal’, diuen des de l’Ajuntament. ‘La idea és que els metres quadrats que no ens poden donar a tocar de la sala de festes ens els donin en un altre punt de la ciutat’. Però el fet que hi hagi transaccions i permutes de terreny pel mig ha fet sospitar a bona part de la oposició.

La CUP, per exemple, parla obertament que ‘això fa pudor’. David Vidal, el seu portaveu municipal, assegura a la Cadena SER que ‘nosaltres creiem que les coses no s’han fet bé’. També des de Ciutadans, que s’abstindrien en una hipotètica votació al plenari, asseguren que ‘cal veure de qui era el terreny que es va recomanar comprar’.

El terreny en qüestió es troba al costat del cementiri municipal i podria servir per a futurs creixements d’aquest espai públic.

Complicada peça al teler

Sigui com sigui, Carles Pellicer té dificultats per tirar aquesta aprovació al davant. El que posa de manifest, un cop més, la complicada situació que es viu a Reus amb el govern en minoria de CiU. L’Ajuntament es troba en un atzucac, perquè no es vol portar el tema al plenari fins que no hi hagi el quòrum necessari; però tot plegat amb l’atenta mirada dels empresaris del prostíbul, que poden, en qualsevol moment, querellar-se contra el consistori.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00