Jueves, 06 de Mayo de 2021

Otras localidades

"Tranquil·la de consciència"

La consellera d'Educació en funcions, Irene Rigau, s'ha negat a respondre a les preguntes del fiscal en la seva compareixença pel 9-N. Només ha contestat al jutge i a la seva defensa i ha reiterat que està segura de no haver comès cap delicte

"Tranquil·la de consciència"

Irene Rigau ha prestat declaració durant prop d'una hora i no ha respost les preguntes de la Fiscalia ni de les acusacions particulars. La consellera s'ha limitat únicament a contestar al jutge, Joan Manel Abril i a la seva pròpia defensa.

Ha començat dient al magistrat que no entenia el perquè de la seva imputació i que no havia desobeït cap ordre del Tribunal Constitucional.

La consellera ha insistit en diverses ocasions en què no va donar cap instrucció ni oral ni escrita als directors d'institut perquè obrissin els centres el 9 de novembre de l'any passat per a la votació: "ni jo, ni ningú del meu departament va donar ordres ni instruccions a els directors. Que sí se'ls havia informat de la compareixença que va fer el president de la Generalitat, quan va anunciar la celebració de la jornada "

Rigau també ha explicat al jutge les diferències que hi havia entre la consulta suspesa pel Tribunal Constitucional i el "procés participatiu" que finalment es va realitzar.

La consellera ha arribat al Palau de Justícia de Barcelona acompanyada pel govern català en ple, els diputats electes de 'Junts pel Sí' i els de la CUP. També els d'Unió Democràtica, que han hagut d'aguantar el xàfec de crits i insults.

"Tranquil·la de consciència"

Els aplaudiments han estat per a les forces partidàries de la independència, que també han hagut de calmar ànims. El líder de la CUP, Antonio Baños, ha calmat els que li reclamaven "unitat" i els ha assegurat que "tot sortirà bé" en les negociacions per formar govern.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?