Sociedad
REUS

Marc Arza: ‘No hi ha res il·legal’ en la reordenació urbanística del VIP’s

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Reus assegura que tot el que s’està posant sobre la taula per regularitzar urbanísticament el prostíbul de la carretera de Salou és legal.

El regidor d'Urbanisme de Reus, Marc Arza. / Cedida

Reus

Tot i que la CUP assegura, literalment, que la permuta d’un terreny amb els propietaris de l’empresa ‘fa pudoreta’, des del govern municipal volen treure tota ombra de dubte al respecte.

El regidor d’Urbanisme, Marc Arza, assegura que ‘aquestes permutes de terrenys són una activitat habitual quan el propietari d’una parcel·la vol fer-hi obres però no té espai per cedir al consistori’. I és que la llei d’urbanisme preveu que quan es vol fer el desenvolupament urbanístic d’una zona, se cedeixin terrenys per a zones verdes i equipaments socials al consistori de torn. ‘En aquest cas, la zona que desenvolupen els propietaris del prostíbul no és suficientment gran, i se’ls va recomanar que compressin un terreny que podia interessar a l’Ajuntament per al futur creixement del cementiri municipal’.

Precisament, segons ha pogut saber aquesta redacció, un terreny adjacent al que han comprat els propietaris del VIP’s, es va comprar fa pocs anys per l’empresa que havia de tirar endavant la remodelació del Club Natació Reus Ploms. Finalment, la renovació no es va produir per qüestions econòmiques i ara els constructors tenen un terreny que només pot servir per a cedir-lo a l’Ajuntament.

Problema de fa anys

Arza assegura a més, que tot plegat no és obra de l’actual govern, sinó del tripartit. Tal i com els explicàvem aquest mateix dilluns, els processos administratius que tenen a veure amb la regularització urbanística del prostíbul de la carretera de Salou van començar als anys 90. ‘Va ser el 2004 quan es posa en marxa el procés’, recorda Arza, que assegura que ‘hem continuat amb el procés per continuïtat administrativa’.

El regidor d’Urbanisme també vol deixar molt clar que la regularització que s’està produint ‘res té a veure amb les activitats que després es duen a terme en el local’, per deixar clar que no s’està regularitzant la prostitució al municipi, sinó només una parcel·la urbanística.

Falten suports

Amb tot, des del govern asseguren que manquen suports per tirar-ho tot plegat endavant. Assegura Arza que cal tenir consens entre totes les forces polítiques, ‘sobretot aquelles que van iniciar el procés administratiu’ del que ara parlem, en una clara al·lusió al PSC.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00