Martes, 26 de Septiembre de 2023

Otras localidades

REPORTATGE / FILOSOFIA A LES ESCOLES

Els nens i les nenes també estudien filosofia. L'associació Iref ha aconseguit, durant els seus 30 anys de feina, que 150 escoles de tot el país ensenyin filosofia als alumnes. La seva directora, Glòria Arbonés, explica a SER Catalunya que "a Batxillerat estudiem les coses que han pensat altres persones i a l'escola, amb el projecte Filosofia 3/18, treballem sobre allò que pensem nosaltres".

"En les intervencions d'alguns nens, els que hi entenem en filosofia, hi podem reconéixer petits Kant o Aristòtil, però ells no ho saben, sino que reflexionen sobre l'entorn d'una manera rigurosa, perquè no és un mer intercanvi d'opinions, sino que hi ha tota una metodologia per fer-ho", afegeix Arbonés.

Per saber com funciona, hem anat a un dels centres on s'hi fa filosofia, l'escola pública Dolors Monserdà Santapau de Barcelona, i hem seguit la classe dels alumnes de 6è "B" de primària.

La directora del centre educatiu, Roser Bassedas, és l'encarregada de fer les classes a 5è i 6è i assegura que l'objectiu és "ajudar els nens i nenes a pensar bé, a tenir sentit crític, a donar el perquè de les coses i a ser respectuosos amb els companys i companyes".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?