Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 10 de Diciembre de 2019

Otras localidades

Més del 50% de les escoles tenen Pla de Convivència

La unitat especialitzada en convivència d'Ensenyament fa més d'un centenar d’intervencions cada curs per resoldre episodis concrets de convivència, assetjament escolar i situacions de dol

La Unitat de Suport a la Convivència Escolar del Departament d'Ensenyament ha atès en els darrers tres cursos una mitjana de 135 situacions que les escoles no podien resoldre per elles mateixes. Això inclou problemes de convivència, assetjament escolar i també situacions de dol arran la mort d'algun membre de la comunitat escolar.

Episodis complicats que els centres no han estat capaços de resoldre per ells mateixos, bé perquè ja havien esgotat els seus propis recursos o bé perquè ha estat una crisi sobtada, que requeria d' una intervenció molt ràpida. La Directora Generat d'Atenció a la Comunitat Educativa, Meritxell Ruiz diu, però, que la idea de la Generalitat és que tots els centres tinguin professionals capaços d'enfrontar aquestes situacions. Per això, explica Ruiz, aprofiten cada intervenció de la Unitat de Convivència per a fer formació "en cascada": “Quan aquesta unitat intervé en un centre concret, també acostumen a assistir els tècnics del servei territorial corresponent i llavors ja aprenen a  resoldre aquella situació concreta i, a partir de llavors, ja ho fan ells,  que és el més lògic”.

Des de fa sis cursos les escoles públiques i concertades catalanes disposen d'una plataforma virtual que les guia en el procés d’elaborar el seu propi pla de convivència, o que els permet consultar protocols i exemples concrets de bones pràctiques per abordar situacions concretes de racisme, assetjament o discriminació, entre d'altres.

Ara mateix, més de la meitat dels centres catalans han el.laborat un plà específic de convivència seguint aquest aplicatiu. I la voluntat del departament és poder arribar al 100% en els propers anys.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?