Últimas noticias Hemeroteca

Un paquet sospitós a La Poste manté en alerta les autoritats durant quatre hores

  • Efectius del TEDAX i dels bombers van desallotjar l'edifici i van analitzar tres sobres que contenien una substància blanca sospitosa que ha estat enviada a analitzar. Es va activar el protocol per substàncies químiques contagioses i ha quedat un despatx precintat.
  • Avui l'oficina de correus francesa torna a la normalitat

Efectius del TEDAX accedint a La Poste un cop acordonada la zona. / ()

Uns sobres sospitosos a La Poste han mantingut en alerta a la Policia durant quatre hores.

Els agents ha hagut d'acordonar i desallotjar l'oficina de correus francesos de la capital després que uns treballadors alertessin cap a dos quarts de dotze del matí de la presència d'una desena de sobres que contenien una substància sospitosa. Des del primer moment s'ha descartat que es tractés d'un explosiu. Uns fets que han sembrat la incertesa i la por entre els veïns i molts curiosos que s'han pensat que els atemptats de França del passat divendres hi tenien quelcom a veure.

El cordó policial s'ha situat als accessos de La Poste, tallant un carril a la circulació. / Ràdio SER Andorra

Cap a dos quarts d'una del migdia han arribat els efectius del TEDAX per inspeccionar les instal·lacions i el material sospitós. Minuts més tard s'ha ampliat el perímetre i s'ha instal·lat una cabina de descontaminació.

Mentre que la substància d'aquests sobres s'analitzarà en els propers dies, a dos quarts de quatre de la tarda s'ha aixecat el cordó policial, mentre que l'oficina ha quedat tancada.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat el cap de Govern, Antoni Martí, el ministre de Justícia i Interior, Xavier Espot, i el cònsol major d'Andorra la Vella, Jordi Minguillón.

Empleats i turistes surten del restaurant on estaven confinats després de tres hores / Laia Ferré

Martí ha fet una crida a la calma, mentre que Espot ha explicat que "s'ha activat el protocol per substàncies químiques contagioses" i que resten a l'espera "dels resultats de les anàlisis".

La policia aixecava el cordó de protecció de La Poste passades les 3 de la tarda. / Laia Ferré

 Espot ha explicat que "només ha quedat precintat un despatx i que aquest dimarts l'oficina podrà obrir amb normalitat".

Des de l'executiu s'ha explicat la situació a l'ambaixadora de França a Andorra, Ginette de Matha, i s'han reforçat els controls als accessos del Lycee Compte de Foix que mantenien una presència policial inusual.

El ministre ha assegurat que "no han rebut cap alerta que un dels sospitosos dels atemptats a París estés viatjant cap a Espanya" però tot i així i per precaució s'han reforçat les mesures de seguretat en diversos punts clau.

 Confinats més de tres hores

Mentre la Policia desplegava tot el dipositiu i tres TEDEX entraven a la Poste, una desena de turistes i treballadors de l'oficina francesa han estat confinats durant més de tres hores a un restaurant contigu.

La Nieves Reguero i la Carolina Moreno estaven esmorzant al restaurant K l'Irina, just al costat de La Poste, cap a dos quarts de 12. Es tracta de dues menorquines que, juntament amb quatre noies més, havien vingut a veure unes amigues que fan temporada Arinsal i estaven fent temps abans d'agafar l'autobús cap a l'aeroport de Barcelona. Un autobús que no han pogut agafar.

No eren les úniques que estaven al restaurant ja que, quan hi han entrat, hi havia una taula de treballadors de La Poste que també estaven esmorzant.

Segons ha explicat Rocio López, una manresana també turista que es trobava a l'interior del bar amb el seu marit en el moment dels fets, "han estat dos els treballadors, un home i una dona, els que van manifestar a la Policia que havien tingut contacte amb els sobres". El servei d'ordre se'ls ha endut del resturant per aplicar-los el protocol per descontaminació.

Les persones confinades al restaurant desconeixien què havia passat fins que no ho han vist per la televisió.

Finalment cap a dos quarts de dues de la tarda la Policia els ha deixat marxar. Això sí, tal i com ha explicat Rocio López, els han alertat que si durant la tarda es trobaven malament, anèssin urgentment a l'hospital.

 

 

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?