Sociedad

‘Ara no som tan contundents’

Antonio Baños, a Hora 25, insisteix que segueixen esperant una altra oferta de Convergència però modula el seu missatge i promet "intentar-ho tot perquè no descarrili el procés"

Andreu Dalmau EFE

Barcelona

"Cada vegada estem més a prop de l'acord, però la gent que estem conversant va dels democristians de Convergència fins als anticapitalistes de la CUP. És complicat. Anem lents, però anem lluny. Preferim un acord ferm que ràpid i més inestable. Ens interessa el quan, el com i el qui, però aquest últim no és l'únic tema que estem parlant. Tot va junt ", admet Antonio Baños en una entrevista a 'Hora 25' després dels moviments de les últimes hores que deixen entreveure que el seu 'no' a la investidura de Mas ja no és tan forta.

Antonio Baños (CUP): 'Nos somos tan contudentes ahora'

12:18

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/001RD010000003916926/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El portaveu de la CUP reconeix que "no som tan contundents ara perquè l'última oferta d'un govern amb el president amb competències delegades és interessant”. Baños es refereix a la proposta de Mas a la segona sessió del debat d'investidura, en què va oferir cedir part del seu poder en tres vicepresidències i una moció de confiança en 10 mesos per auditar la seva gestió. Encara que per als anticapitalistes segueix sent insuficient, "hi ha un moviment".

Baños insisteix, no obstant, que esperen una proposta alternativa. "Tenim les nostres preferències i les negociacions són discretes, no anem a desvetllar línies vermelles. Volem un president de consens i un govern sòlid per a aquesta tasca, de construcció d'una realitat política nova. Esperem aquesta oferta per posar-nos d'acord ", explica.

El també periodista sí que ha marcat indirectament una línia vermella. "Anem a intentar-ho tot abans que descarrili el procés", assenyala sobre un possible avançament electoral que compliqui el camí a la independència. "Un govern satisfactori seria el que pogués incloure a la majoria dels 72 diputats independentistes. Un govern transversal, prefigurant la independència, amb un pla clar per crear les estructures d'estat, implementar un pla de xoc social, ... ", conclou citant els seus objectius en aquesta llarga negociació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00