Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 24 de Febrero de 2020

Otras localidades

Eliminar els deutes i començar de nou

L'entrada en vigor, el passat mes de juliol, de la coneguda com a Llei de Segona Oportunitat ha obert la possibilitat que milers d'autònoms i famílies aclaparades per deutes puguin cancel·lar i poder "començar de nou"

ReparatuDeuda fa possible que famílies, treballadors per compte propi o persones físiques que es troben ofegats pels deutes, puguin acollir-se a aquesta possibilitat de gaudir d'una segona oportunitat.

De fet, ReparatuDeuda es fa càrrec de tot el tràmit fins a la consecució d'un acord amb l'objectiu d'eliminar deutes com la hipoteca, préstecs personals, targetes de crèdit o avals, entre altres qüestions, amb l'objectiu que la família o l'autònom que s'aculli a aquesta possibilitat tingui la possibilitat de començar de nou.

"L'esperit de la llei és clar, i és aconseguir que les persones tinguin dret a una segona oportunitat, per això poden veure reduïdes les seves deutes en més de la meitat i aconseguir ajornaments en les mateixes de més de 5 anys", expliquen els responsables de Reparatudeuda. Apunten que fins i tot "es pot arribar a una condonació dels deutes en els casos en què els ingressos no són suficients per fer front al pagament de les mateixes i, al mateix temps, viure dignament".

Per poder acollir-se a aquest procés i optar a una segona oportunitat és necessari mostrar la bona fe del deutor, és a dir, ha d'haver aconseguit o almenys intentat un acord extrajudicial de pagament amb els seus creditors, acceptar sotmetre a un pla de pagaments i demostrar que no és possible complir amb els seus ingressos. A més, no ha d'haver estat declarat culpable en el concurs de creditors, ni haver estat condemnat per delictes contra la Hisenda Pública, la Seguretat Social i el Dret i Llibertat dels treballadors.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?