Sociedad

Ironman, una prova d'autosuperació

Amb uns 226 quilòmetres dividits entre natació, ciclisme i marató, és considerat per molts la triatló més exigent del món

Ironman

Barcelona

L'Ironman requereix molta preparació i dedicació i, malgrat ser el resultat del treball d'anys, està demostrat que en tan sols un -seguint un entrenament constant- pots creuar la meta.

El més important d'aquesta prova no resideix tant en el temps que tardes a acabar sinó en, precisament, ser capaç de completar totes les proves. Tan és així que una de les seves característiques és que no porta els atletes al límit. El fet de ser una competició de tan llarga distància fa que la velocitat que han de seguir sigui més o menys constant, dosificant la seva energia i capacitat.

El temps mig de competició oscil·la entre les 11 i 12 hores, tenint en compte que l'última prova, la marató, algunes persones la fan caminant a causa del desgast.

La importància de la motivació

De cara a la realització de la prova, un 70% resideix en la mentalització i un 30% en la preparació física. És, precisament, aquesta motivació la que deixa un pòsit posterior que pot durar tota la vida.

Alguns participants es posen com a repte personal acabar un Ironman després de superar una malaltia greu o després d'haver perdut pes. La importància resideix que res és impossible i el patiment físic es supera. De fet, un 90% dels atletes que inicien la prova aconsegueixen acabar-la, un percentatge realment alt.

El paper de la dona

A Europa, la participació femenina en les competicions Ironman se situa al voltant del 13%, mentre que a la resta del món oscil·la al voltant del 30%.

Malgrat que aquest tipus d'esdeveniments s'ha internacionalitzat amb el pas del temps, encara queda molt per absorbir d'altres països que sí que han sabut implicar la dona en la cultura esportiva d'aquest tipus de proves. Fisiològicament és molt capaç, ja que s'adapta molt bé a les llargues distàncies.

Més dades

-El Ironman va sorgir a Hawaii fa 37 anys quan un infant de marina va proposar combinar tres competències per saber què atletes eren millors: nedadors, corredors o ciclistes. Es farien les tres proves seguides, d'aquesta manera, el guanyador seria considerat el Ironman

-Barcelona és considerat un destí Premium causa de la seva localització geogràfica i el paper avantguardista que projecta a l'exterior

-Els llocs més populars a Europa són: Alemanya, França i el Regne Unit

-El nombre d'inscripcions emeses varia depenent del lloc en el qual es produeixi variant entre les 1.500 i les 3.500

-Les 2.800 inscripcions que Barcelona ha disposat de cara a 2016 ja s'han esgotat

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00