Sociedad

Germà Bel aposta per reeditar JXSI amb primàries per escollir candidat

Ha llançat la proposta a SERCatalunya

Germà Bel aposta per reeditar Junts pel Sí amb unes primàries per escollir candidat

Germà Bel aposta per reeditar Junts pel Sí amb unes primàries per escollir candidat

01:07

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0659820160104210544/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El diputat de Junts pel Sí al Parlament i cap de llista de la coalició per Tarragona, Germà Bel, ha assegurat en declaracions a "El Balcó" de SERCatalunya que és partidari de reeditar el pacte entre Convergència i Esquerra en unes noves eleccions al Parlament. Ara bé, considera que cal aprendre dels errors comesos, i que una bona fórmula en uns nous comicis seria que tant el candidat a la presidència de la Generalitat com els caps de llista de la resta de demarcacions (Tarragona, Girona, Lleida) fossin escollits per primàries.

Això es podria fer, argumenta Bel, amb el cens de més de 140 mil candidats que JUNTS PEL SÍ va crear abans de les eleccions. "Es podria presentar aquell qui volgués i aquestes 140 mil persones escollirien. No podem tenir por a que els electors arbitrin, no s'ha de resoldre als despatxos i aconseguiriem millorar l'artefacte perque trascendís millor les estructures de partit", afirma Bel que considera que existeixen les possibilitats tecnològiques i el temps per tirar-ho endavant i que l'únic requisit és la voluntat política i la valentia per tirar-ho endavant.

El diputat té la intenció de posar aquesta proposta sobre la taula en les properes reunions que ha de mantenir el grup parlamentari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00