Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 20 de Julio de 2019

Otras localidades

Meritxell Ruiz

'Alumna' de la veterana Irene Rigau

()

Meritxell Ruiz Isern, la nova consellera d'Ensenyament, ha estat 'alumna' durant els últims anys de la veterana política convergent i fins ara consellera Irene Rigau com a directora general d'atenció a la família i a la comunitat educativa.

Nascuda a Reus (Baix Camp) el 1978, Meritxell Ruiz és llicenciada en Administració i Direcció d'empreses per la Universitat Rovira i Virgili, ha treballat en una entitat bancària i ha publicat la seva tesina de doctorat, titulada "El capital risc: un instrument de finançament per a les PIMES".

El seu pas per la conselleria com a directora general s'ha centrat a posar ordre al caos en les beques menjador atorgades pels consells comarcals de Catalunya, una tasca a la qual va haver de dedicar molt temps donada la gran disparitat de criteris a l'hora d'atorgar les subvencions.

També s'ha encarregat de la implantació de la jornada intensiva als instituts d'educació secundària públics de Catalunya.

La nova consellera part d'un perfil molt tècnic, si bé en l'any i mig que, en teoria, ha de durar el seu mandat haurà de fer davant de l'aplicació de la LOMCE -iniciada per Rigau-, reduir l'abandonament escolar i el nombre de barracons -un miler- existents a Catalunya, així com millorar la formació inicial dels docents, entre d'altres qüestions.

Membre de CDC, Ruiz ha estat membre del consell de joves de l'ajuntament de Reus, de l'equip directiu del centre de promoció juvenil i de la dona de la seva ciutat, de la Fundació Pont i Gol i membre del cos tècnic del cos de dansa de l'Esbart dansaire de l'Orfeó Reusenc.

Va ser diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2010. EFE.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?