Sociedad

Jordi Pujol diu que sempre es va voler desentendre dels diners que tenia a Andorra

Ho va declarar a l'Audiència Nacional

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, arribant a l'Audiència Nacional / Guillermo Sanz ACN

Barcelona

Amb dubtes, pauses, dificultats de comprensió i d'audició, però de manera obsessiva l'Expresident insisteix que els diners no provenien de Banca Catalana, que eren una herència del pare i que se'n va desvincular. Pujol diu que se'n va mantenir al marge perquè, en principi n'era contrari.

Pujol repeteix que no en va voler saber res per 2 motius: perquè era per la dona i els fills i perquè quan es van poder regularitzar ell ja era President i tenia por de les conseqüències. Diu que ho va fer "per protecció fins i tot meva, en el sentit que jo tenia unes responsabilitats".

En la declaració, el jutge  li insisteix: "con todo el lío que se ha montado, después de esto, usted no ha tratado de averiguar donde estuvo el maldito legado?" I l'expresident respon: "efectivament, amb tot l'embolic que s'ha muntat, m'entero de coses".

Diu que el primogènit se'n va ocupar sempre, però que ell hagués volgut que els diners es guardessin i no que es reinvertissin: "com a guardiola per moments que el meu pare preveia que serien de gran dificultat, eren uns diners que no servien per guanyar diners".

Només admet haver participat d'un engany a l'exdona de Pujol posant un compte a Andorra al seu nom: "això no és una cosa de la qual me'n pugui sentir orgullós".

Fora d'això, insisteix que no va saber mai que en van fer la dona i els fills ni si tenien més comptes a Andorra.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00