Sociedad

El cas Palau anirà a judici

S’han desestimat tots els recursos per impedir-ho, entre ells els de Convergència, que deien que no hi havia prou proves que acreditessin el finançament il·legal del partit a través de l’espoli del Palau

Felix Millet i Jordi Montull, en el juicio por otro caso paralelo, el del hotel del Palau / ACN

Barcelona

L'Audiència de Barcelona tomba l'últim intent de Convergència per evitar el judici per l’espoli del Palau de la Música i el finançament irregular del partit. Diu que hi ha proves suficients que la formació s'hauria pogut enriquir cobrant comissions a canvi d'obra pública.

Els innumerables recursos havien deixat encallat el cas Palau des de fa 2 anys, que se sumen als 5 anys que el cas va estar investigant-se.

Convergència havia recorregut l'obertura del judici l'estiu passat argumentant que no hi havia proves que el partit s'hagués beneficiat de l’espoli del Palau de la Música. Tampoc estaven d'acord amb la quantitat que fixava el jutge: 3,7 milions d'euros, que la fiscalia eleva al doble.

El tribunal diu que el finançament de Convergència a través de comissions a canvi d'obra pública no és només una sospita, sinó que es fonamenta en múltiples documents que mereixen debatre's en un judici. Assegura que els diners que la constructora Ferrovial ingressava al Palau no podien ser només per patrocinis i considera que la tesi més viable és que incloguessin una comissió a Convergència a canvi d'obra pública que el partit es repartia amb els saquejadors confessos del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull, perquè els fessin d’intermediaris.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00