Jueves, 24 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Un 5% de catalans senten xiulets o sorolls a l'orella tot el dia

Són els anomenats acúfens, un dels problemes d'audició més habituals

La meitat dels catalans no s'ha fet una revisió per detectar problemes d'oïda

La meitat dels catalans no s'ha fet una revisió per detectar problemes d'oïda / EFE (EFE)

Es calcula que prop de 600.000 catalans pateix algun problema d'audició. Però la meitat de la població no s'ha fet mai una revisió per detectar-los. Un dels principals problemes són els acúfens, uns xiulets o sorolls a l'orella que gairebé tothom ha sentit algun cop però que molta gent escolta tot el dia.

Aquestes són dades d'un estudi de Gaes que apunta a les infeccions com la principal causa de la pèrdua d'audició.  Segons l'estudi, un 14% de la gent assegura haver-ne patit alguna, sobretot la famosa otitis.

El director d'audiologia d'aquesta companyia, Francesc Carreño, alerta que l'oïda és l'òrgan que menys cuida la gent, tot i que podrien evitar molts d'aquests problemes només vigilant els hàbits. Carreño explica alguns dels problemes que poden provocar les infeccions, com per exemple que "entri aigua a les orelles, utilitzar els bastonets, medicaments que no són adequats per la nostra oïda, no portar una dieta sana, un excés d'autotòxics com el tabac o derivats o l'exposició excessiva al soroll".

L'estudi també diu que els espanyols prefereixen el so del mar, el de la pluja i la música. La música, juntament amb la veu dels fills i la de la parella, és el que més trobarien a faltar si no hi sentissin. En canvi, no suporten el soroll de les obres i del trànsit.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?