Sociedad

Un 5% de catalans senten xiulets o sorolls a l'orella tot el dia

Són els anomenats acúfens, un dels problemes d'audició més habituals

La meitat dels catalans no s'ha fet una revisió per detectar problemes d'oïda / EFE EFE

Barcelona

Es calcula que prop de 600.000 catalans pateix algun problema d'audició. Però la meitat de la població no s'ha fet mai una revisió per detectar-los. Un dels principals problemes són els acúfens, uns xiulets o sorolls a l'orella que gairebé tothom ha sentit algun cop però que molta gent escolta tot el dia.

Aquestes són dades d'un estudi de Gaes que apunta a les infeccions com la principal causa de la pèrdua d'audició.  Segons l'estudi, un 14% de la gent assegura haver-ne patit alguna, sobretot la famosa otitis.

El director d'audiologia d'aquesta companyia, Francesc Carreño, alerta que l'oïda és l'òrgan que menys cuida la gent, tot i que podrien evitar molts d'aquests problemes només vigilant els hàbits. Carreño explica alguns dels problemes que poden provocar les infeccions, com per exemple que "entri aigua a les orelles, utilitzar els bastonets, medicaments que no són adequats per la nostra oïda, no portar una dieta sana, un excés d'autotòxics com el tabac o derivats o l'exposició excessiva al soroll".

L'estudi també diu que els espanyols prefereixen el so del mar, el de la pluja i la música. La música, juntament amb la veu dels fills i la de la parella, és el que més trobarien a faltar si no hi sentissin. En canvi, no suporten el soroll de les obres i del trànsit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00