Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 17 de Noviembre de 2019

Otras localidades

Els Enginyers de Camins volen un responsable únic al Corredor Mediterrani

El Col·legi reclama que un professional decideixi les prioritats d'inversió en aquesta infraestructura que recorre un territori on es genera la meitat del Producte Interior Brut espanyol

()

El Col·legi d'Enginyers de Camins reclama al ministeri de Foment que inverteixi més en aquest corredor. I no només això, vol garanties que ho farà tenint en compte criteris tècnics i no polítics. Per això demana que es nomeni un ens executiu dins de l'Administració, encapçalat per un professional que sigui el responsable de la planificació de les obres.

El president de la comissió de gestió d'infraestructures del col·legi, Juan Manel Manrique, ha explicat en una entrevista a SER Catalunya que això és el que es va fer amb l'ampliació de l'Aeroport del Prat i que va funcionar molt bé. Diu Manrique que "si no hi ha un responsable únic, es van diluint les decisions, fent reunions en les que no s'acaba de decidir res".

Els Enginyers de Camins apunten que les obres s'haurien d'anar fent de la frontera francesa cap al sud per poder anar posant en funcionament els trams a mesura que estiguin acabats. I qüestionen el tercer carril que està instal·lant el ministeri per fer que per una mateixa via puguin passar trens d'ample europeu i d'ample ibèric. Segons Manrique "no està provat en trams llargs i per tant és una solució que no pot ser definitiva".

El posicionament es produeix quan el govern català també pressiona perquè les obres avancin més ràpidament. El conseller de Territori i el President de la Generalitat han anunciat que reactiven el front comú amb altres comunitats autònomes. Tenien prevista una reunió amb el govern valencià que es va ajornar per l'accident d'autocar de Freginals, però ja treballen per acordar una nova trobada.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?