Sábado, 20 de Agosto de 2022

Otras localidades

Les escoles llencen cada dia 5.000 quilos de menjar en bon estat

No hi ha una xifra oficial, però si estimacions que apunten que cada dia lectiu a les més de 2400 escoles i instituts que hi ha a Catalunya es llencen cinc tones d'aliments cuinats

Les escoles llencen cada dia 5.000 quilos de menjar en bon estat

Soledad Domínguez (Cadena SER)

Són racions que no han sortit de la cuina però que en la majoria dels casos acaba directament a les escombraries. El principal entrebanc per reaprofitar aquests aliments són els requisits legals que s'ha de complir per transportar els excedents fora del centre escolar.

L'ONG Nutrició Sense Fronteres i l'empresa de menjadors escolars Ecoataula treballen conjuntament en un projecte que possibilita que els excedents que es generen diàriament a dues escoles de Barcelona arribin a 17 entitats socials, entre les quals hi ha el Casal dels Infants, l'Associació d'ajuda a alcohòlics Rauxa o l'Obra social Santa Lluïsa de Marillac.

Els responsables d'aquesta iniciativa demanen la implicació de les administracions, sobretot a escala local, per crear circuits similars a altres municipis. Segons dades de l'Institut Català d'Estadística, el 29,9 per cent de la població de menys de 18 anys viu en situació de risc de pobresa i hi ha 113.000 llars sense ingressos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?