Últimas noticias Hemeroteca

Les escoles llencen cada dia 5.000 quilos de menjar en bon estat

No hi ha una xifra oficial, però si estimacions que apunten que cada dia lectiu a les més de 2400 escoles i instituts que hi ha a Catalunya es llencen cinc tones d'aliments cuinats

()

Són racions que no han sortit de la cuina però que en la majoria dels casos acaba directament a les escombraries. El principal entrebanc per reaprofitar aquests aliments són els requisits legals que s'ha de complir per transportar els excedents fora del centre escolar.

L'ONG Nutrició Sense Fronteres i l'empresa de menjadors escolars Ecoataula treballen conjuntament en un projecte que possibilita que els excedents que es generen diàriament a dues escoles de Barcelona arribin a 17 entitats socials, entre les quals hi ha el Casal dels Infants, l'Associació d'ajuda a alcohòlics Rauxa o l'Obra social Santa Lluïsa de Marillac.

Els responsables d'aquesta iniciativa demanen la implicació de les administracions, sobretot a escala local, per crear circuits similars a altres municipis. Segons dades de l'Institut Català d'Estadística, el 29,9 per cent de la població de menys de 18 anys viu en situació de risc de pobresa i hi ha 113.000 llars sense ingressos.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?