Domingo, 04 de Diciembre de 2022

Otras localidades

La ruleta sexual | 18-04-2016

L'Hospital Clínic té constància que a Barcelona es fan ruletes sexuals on s'hi convida algú infectat amb VIH perquè l'experiència sigui més extrema. Els metges alerten que s'ha perdut el respecte a una malaltia que ja no és mortal. Fins el punt que algun pacient jove confessa que prefereix tenir el virus que fer servir preservatiu tota la vida.

A Internet sovintegen les pàgines que proposen relacions sexuals "al natura", és a dir, sense preservatiu

A Internet sovintegen les pàgines que proposen relacions sexuals "al natura", és a dir, sense preservatiu / Cadena SER

La ruleta sexual -que agafa el nom de la ruleta russa- consisteix en un grup de gent que queda en un local per fer una orgia o tenir relacions sexuals entre ells, però convidant-hi algú amb sida sense revelar a la resta de participants qui és l'infectat... a qui li toca li toca.

Les modalitats de festes sexuals són diverses, com ara algunes exclusives per a portadors del VIH, segons ha explicat a SER Catalunya cap de malalties infeccioses de l’hospital de dia, Josep Mallolas: “Hi ha de tot. Festes on hi ha ruletes sexuals o festes a les quals no hi pots anar si no estàs infectat”

La pèrdua de respecte a la malaltia és evident, com li va fer veure a Mallolas un jove homosexual de 22 anys amb aquest relat: “I em diu: la meva sexualitat és importantíssima i no em vull resignar, que tinc 20 anys, la resta de la meva vida a viure amb un preservatiu posat. I quina és l’alternativa que tinc? Infectar-me. I quan abans m’infecti i abans em tractis i jo estigui amb una càrrega viral indetectable, jo ja no patiré per si m’infecto d’això o d’allò. Quan m’ho va dir, em vaig quedar glaçat”

El tractament de la sida costa uns 7.000 euros l’any per pacient a la sanitat pública.

Algunes festes es diuen blaves perquè hi ha una pastilla d'aquest color que ajuda a prevenir la sida. Mallolas diu que no se subministra a Espanya i per tant si algú en pren és perquè la compra al mercat negre.

Actualment al Clínic es tracten 4.500 pacients per VIH i cada dia es fan un centenar de visites. Els retrovirals són cada vegada més bons i la supervivència més alta. S’estima que l’expectativa de vida d'algú infectat per sida està 10 anys per sota de la resta de la població.

Però no és només la Sida el problema. Les festes sexuals desenfrenades, sobretot entre gais, han fet incrementar les infeccions agudes per hepatitis C.

També han augmentat els casos de velles malalties com la gonorrea, la sífilis o clamídies.

Mallolas té clar que els hàbits sexuals de les persones difícilment es poden canviar. Per això diu que és clau tant amb la sida com amb l'hepatitis C fer analítiques de sang periòdiques per detectar-ho.

La combinació de sida i hepatitis C és més mortal.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?