Sociedad

Sexe sense condó als 65

Gairebé la meitat de les persones majors de 65 creu que a la seva edat ja no cal utilitzar protecció en les seves relacions sexuals

'La sexualitat era traumàtica. El dia abans de casar-me estava tot prohibit. L'endemà tot permès'

'La sexualitat era traumàtica. El dia abans de casar-me estava tot prohibit. L'endemà tot permès'

02:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0659820160427201456/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Gairebé la meitat de persones majors de 65 anys creu que a la seva edat ja no cal utilitzar protecció en les seves relacions sexuals. És la conclusió d’una enquesta feta a 517 persones majors de 65 anys a casals de gent gran i centres cívics de Barcelona. L’enquesta l’ha fet l’Associació Serveis Integrals per a l’Envelliment Actiu (SIENA).

La meitat dels homes enquestats reconeix haver tingut relacions sexuals en el darrer mes. Mentre que entre les dones, només una de cada quatre. I gairebé la meitat de tots els enquestats, un 46%, afirma que a partir dels 65 anys ja no cal fer servir preservatiu ni cap altre tipus de protecció. Creuen que a aquelles edats no hi ha risc d’agafar o contagiar una malaltia de transmissió sexual com la sífilis o la gonorrea.

Segons explica la sociòloga de l’entitat SIENA, “les dones majors de 65 anys encara es pensen que els anticonceptius només són per evitar l’embaràs i els homes consideren que no els cal perquè estan sans... i que els anticonceptius són cosa de joves”.

L’enquesta també conclou que els homes d’entre 65 i 70 anys, casats i que han rebut una bona educació sexual són els que, arribats a aquella edat, tenen relacions sexuals amb més freqüència. Tres de cada 10 homes casats d’aquesta edat diuen haver practicat sexe durant la darrera setmana.

L’enquesta es va fer primer online i després presencial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00