Sociedad
TARRAGONA

Gairebé mig miler de persones recorren els carrers de Tarragona per l’1 de Maig

Els sindicats majoritaris han convocat la marxa des de la plaça Imperial fins al monument Roger de Llúria sota el lema “Contra la pobresa salarial i social: treball digne i drets”

La capçalera de la manifestació de l'1 de maig a Tarragona aquest 2016 / Marta Bonillo

Tarragona

Quan passaven pocs minuts de les dotze del migdia i enmig d'un fort vent, gairebé mig miler de persones han començat a recórrer els carrers de la ciutat. En un entorn familiari i a la vegada reivindicatiu, el dia internacional del Treball ha servit un any més per reclamar la derogació de la reforma laboral. Una derogació que si no arriba abans de final d’any, els sindicats ja han avisat que estan disposats a convocar una nova vaga general.

Tarragona és la demarcació catalana amb una taxa d’atur més alta, prop del 22%. En un manifest unitari dels sindicats CC.OO i UGT, han explicat que l’atur s’ha convertit en crònic per una part important de la població, de fet, segons l’EPA, un 72% de les persones en situació d’atur, ja no reben cap prestació ni subsidi. Aquestes xifres empitjoren en el cas de la població jove, un 90% del jovent no percep cap ajuda. En el manifest també es fa referència a la pobresa, que a Catalunya ja es situa en el 26% i s’estén a totes les franges de la població, però fa especial èmfasi en els col·lectius més vulnerables, com els infants i la gent gran.

Més enllà de les qüestions purament laborals, els sindicalistes han volgut recordar els seus companys que encara continuen encausats per exercir el dret a vaga. Per tot plegat, exigeixen la retirada de la llei mordassa que asseguren, “amenaça els drets i les llibertats, i la qualitat democràtica del nostre país”.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00