Miércoles, 04 de Octubre de 2023

Otras localidades

SANITAT

L'Hospital Joan XXIII de Tarragona té paneroles a la planta inferior

El centre fa tractaments quinzenals preventius i assegura que es tracta de casos puntuals, que en cap cas es pot considerar una plaga.

Façana de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Façana de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. / ACN

Darrerament s’ha detectat la presència de paneroles a determinades zones del soterrani de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Tot i que cada quinze dies es duen a terme accions preventives de control integral de plagues per eradicar-les, el sistema de clavegueram de la ciutat i la seva morfologia fa que el problema sigui endèmic i es reprodueixi a diferents punts, entre ells el centre sanitari.

Una de les paneroles trobades a la planta de sota del Joan XXIII. / Cedida

Montserrat Olona, responsable de la unitat d'infecciosos, explica que el semi sòtan es controla amb trampes, i que a més s’actua al clavegueram de manera permanent per evitar que pugin. Puntualitza que són casos puntuals: “en cap cas podem parlar de plaga, tot i que també és cert que el nivell 0 no el podem garantir”.

Hi ha determinats tractaments que no es poden fer: al ser un centre sanitari, utilitzar determinats productes suposaria un risc pels pacients.

Col·laboració de la plantilla

Els professionals tenen un sistema de notificació on-line, de manera que totes les presències d'insectes queden registrades a l'instant.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?