Sociedad

El Baix Llobregat reclama el “metro del Delta”

Alcaldes, sindicats, patronals, associacions de defensa del transport públic i la Universitat Politècnica reclamen al ministeri que construeixi la línia ferroviària que havia d'unir Castelldefels amb Cornellà

La línia 9 del metro al Prat del Llobregat / Eduard Navarro CADENA SER

Barcelona

Alcaldes del Baix Llobregat, agents econòmics i la Universitat Politècnica reclamen que es reactivi l'anomenat "Metro del Delta". Una línia ferroviària que es va projectar l'any 2000 i que havia d'unir Castelldefels amb Cornellà passant per Gavà, Viladecans i Sant Boi i que posteriorment es va allargar, sobre plànol, fins la zona universitària.

La crisi que va començar l'any 2008 va tancar aquest projecte en un calaix i 8 anys després continua en el mateix lloc. Per això, els alcaldes de Viladecans, Castelldefels, Gavà i Sant Boi han iniciat una campanya per reclamar al ministeri de foment que el recuperi. A ells s'han sumat també patronals i sindicats, associacions en defensa del transport públic i la Universitat Politècnica.

En una entrevista a Hora Barcelona,  l'alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz, explica que volen reactivar aquesta línia de forma immediata. Diu Ruiz que els impulsors del manifest que reclama millores en el transport públic del Delta del Llobregat voldrien "que en els pressupostos del 2017 ja hi hagués una partida per a aquest projecte".

No és l'única actuació que reclamen per millorar la mobilitat al Llobregat. També demanen a la Generalitat que delimiti un carril bus a la C-245 i que s'incrementi la freqüència de trens a l'estació de Viladecans.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00