Lunes, 06 de Julio de 2020

Otras localidades

LA LLAVOR

Fins a 2040 res

El canvi climàtic és un fet i el CEAM adverteix: fins 2040 no començarem a notar si les mesures que hem de prendre per a combatre-ho funcionen

El CEAM, el Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani, ha complit 25 anys. En un quart de segle la climatologia ha canviat molt. Hem passat, com assenyalava en La Llavor el director científic del CEAM, Ramón Vallejo, de l'escepticisme a la confirmació absoluta del canvi climàtic provocant, fins i tot, que els criteris de mesura canvien. Abans, era necessari esperar vint-i-cinc o trenta anys per a confirmar canvis.

Vallejo explica que, a més, fins, com a mínim, l'any 2040 no començarem a notar si totes les mesures adoptades per tal d'aturar eixe canvi climàtic comencen a funcionar. La inèrcia provoca que la situació actual de períodes més llargs de sequera, d'onades de calor més llargues també, de menys fred es mantinguen.

HORTS URBANS

En La Llavor, de la mà de EAPN (European Anti-poverty Network / Red Europea de Lucha contra la Pobreza), hem analitzat també les possibilitats que obrin els horts urbans com ferramenta d'inclusió de persones en risc d'exclusió. L'EAPN ha posat en marxa quatre projectes.

Els quatre projectes comparteixen els valors socials, culturals, ecològics i econòmics que proporciona l'horta compartida en els entorns urbans. Són diferents propostes de recuperació de l'ús de la terra en terrenys que no es conreaven, terrenys abandonats, inerts, cedits temporalment pels municipis o els propietaris particulars.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?