Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 26 de Mayo de 2020

Otras localidades

Excavació al Born per descobir més història

El Born inicia la primera excavació des de la seva inauguració l'any 2013. Es farà a la zona de l'anomenada Casa Corrales, el primer lloc on s'han pogut documentar els primers treballs arqueològics de la història de Barcelona entre anys 1600 i 1700.

Pla general de la zona del jaciment del Born que estan excavant els investigadors i estudiants de la UB, aquest dimarts 28 de juny.

Pla general de la zona del jaciment del Born que estan excavant els investigadors i estudiants de la UB, aquest dimarts 28 de juny. / Selene P. Medina (ACN)

Aquest descobriment s'inclourà a la Carta Arqueològica de Barcelona. Els responsables del Born han escollit la zona de la Casa Corrales perquè volen aprofundir en els jaciments i obtenir informació anterior al 1717, l'any de la destrucció de la zona del Born. Carme Miró és la responsable del Pla Bàrcino.

Es tracta d'un projecte científic, de formació d'estudiants i amb vocació social conjuntament entre el Born i la Universitat de Barcelona, que aporta dotze estudiants d'Arqueologia. Les excavacions es duran a terme durant aquest mes i la idea del Born és que se'n facin cada any perquè, diuen, el 60% del jaciment està per excavar. El seu cost està inclòs en el pressupost de cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?