El Feslloch amplia l’oferta d’activitats culturals per celebrar el desé aniversari
El festival es celebrarà del 7 al 9 de juliol a la localitat de Benlloch amb les actuacions, entre d'altres de Aspencat, Fermin Muguruza, Butifarra o Train to Roots
Castelló
El Feslloch, el festival de música en valencià que es celebra enguany del 7 al 9 de juliol i que està organitzat per l’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana - Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull, arriba a la desena edició amb més programació cultural. A banda del concerts, entre d'altres de Aspencats, Fermin Muguruza, Train to roots, Botifarra o Pepet i Marieta, l'organització a donat a conèixer part de les activitats culturals. Una programació cultural, lúdica i esportiva que completarà l’oferta d’activitats del festival. L’any 2014 el Feslloch inaugurava una secció especial anomenada Fes lloc als menuts amb un concert dirigit específicament al públic infantil el dissabte de matí, per commemorar aquests deu anys. Dos anys després, l’organització ha volgut ampliar el ventall d’activitats per al públic més menut, tot donant-li un protagonisme rellevant a aquesta secció, d’acord amb l’esperit transversal del festival.
El tret d’eixida el marcarà el divendres 8, de vesprada, l’artista plàstica Anna Roig, amb un taller de pintura adreçat a xiquets i xiquetes de totes les edats. Els participants podran pintar amb les mans sobre un gran paper continu, tot i que també tindran al seu abast pinzells i altres eines per a aplicar el color. La idea és pintar en banyador per a poder arruixar-se en cas de molta calor o d’embrutar-se. D’altra banda, el dissabte 9 de juliol, també de vesprada, les activitats començaran amb la presentació de A mi, què em passa?, de Carme Morera i Tona Català i amb il·lustracions de Cristina Durán. Aquest llibre recull una selecció dels textos publicats en el blog «Me das un beso, bonita?» que des de març de 2014 expliquen com és la vida de Carme amb grans dosis d’humor, però també de tendresa. A continuació, Irene Verdú i Santi Díaz, coneguts com Babarotes, delectaran els més menuts amb enginyosos contes rimats, concretament, amb La rateta Pixavina, juntament amb alguna cançoneta infantil i altres sorpreses. Finalment, Disparatario, tancarà la programació infantil amb El lladre de paraules, un espectacle de teatre i música. A més de les actuacions musicals als diferents escenaris del festival i del Fes lloc als menuts, el Feslloch comptarà amb altres activitats de caire ben divers. Així, l’Auditori acollirà el dissabte 9 dues propostes: d’una banda, un debat sobre el paper de les dones en la música; d’una altra, la projecció del documental “Sempre Al Tall”, de Josep Pitarch, treball produït per la Universitat de València. L’oferta d’activitats es completarà amb activitats esportives (pilota a mà, petanca, futbol sala, basquet, badminton, volei, etc.) i altres propostes culturals i d’oci, entre les quals, karaoke en valencià, trivial i torneig de la Fallera Calavera.
La literatura també tindrà el seu espai, de la mà de “El cremaet literari”, un espai informal, a l’hora de la sobretaula, per a presentacions de llibres que s’estrenarà divendres 8 amb la presentació dels microrelats del I Concurs de Microrelats. A més, l’organització posa a disposició dels escriptors aquest espai per a presentar les seues obres d’una manera breu, ja que cadascú comptarà amb uns pocs minuts de temps per fer un petit tast al públic feslloquer de les seues creacions. Aquells que vulguen hauran d’inscriure’s durant el festival i, a causa de l’horari limitat, les peticions s’acceptaran fins cobrir el temps estimat. D’altra banda, dissabte 9, n'hi haurà la presentació de 'Els valencians, des de quan són valencians?' de Vicent Baydal. Amb aquesta programació, l’Organització pretén oferir no solament continguts relacionats amb la música, sinó altres activitats atractives que s’estableixen durant tres dies en la zona d’acampada.