Sociedad

L’Ajuntament de Barcelona estudia precintar el CIE

Tot i que una jutge els ha prohibit l’entrada al centre, el Consistori intentarà tancar-lo

Imatge de l'exterior del CIE de la Zona Franca. / Quique García EFE

Barcelona

Una jutgessa de Barcelona ha prohibit l’entrada dels tècnics municipals al CIE perquè considera que ja és prou notori que el centre funciona i acull a interns. L’Ajuntament diu que aprofitarà precisament aquest argument per continuar amb el precinte, encara que no hagin pogut entrar per comprovar en persona que hi ha interns. Segons el Consistori, el Centre d’Internament d’Estrangers de Zona Franca, no compleix amb els requisits de seguretat. A més, l’Ajuntament ha recordat que fa deu anys que el centre funciona sense la llicència adequada.

El tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens, ha dit que l’objectiu de l’Ajuntament és tancar el centre “tan aviat com sigui possible”. Tot i que assegura que, si no és possible tirar endavant el precinte en les condicions actuals, recorreran l’última resolució del jutge i “explotaran la via administrativa”.

D’altra banda, el Ministeri d’Interior encara no ha recorregut la resolució municipal on el Consistori de Barcelona va ordenar el tancament del CIE. Encara té un mes de temps per fer-ho.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00