Sociedad

Els pro manters assenyalen Colau

Els col·lectius pro manters van rebentar l'acte 'Som i serem ciutat refugi' amb crits contra l'alcaldessa d'"hipòcrita" o "colonialista"

ALEJANDRO GARCIA EFE

Barcelona

Una multitud es va manifestar ahir a la tarda per la Barceloneta per reclamar llibertat pels manters i exigir el tancament del Centre d'Internament d'Estrangers. La protesta va arribar fins al Passeig Marítim, on l'Ajuntament havia organitzat l'acte 'Som i serem ciutat refugi' per retre homenatge a totes les persones que han perdut la vida en la seva travessia pel Mediterrani fugint de la guerra.

Es va descobrir l'anomenat Comptador de la Vergonya amb una xifra, 3.024, que és el nombre de persones ofegades al Mediterrani des del principi d'aquest any. També es va reivindicar una ruta segura per arribar a Europa i un canvi en les polítiques d'asil de la Unió Europea. Els col·lectius pro manters van boicotejar l'acte escridassant Ada Colau i la resta de persones que van intervenir. L'alcaldessa va demanar "respecte" per l'acte i va afirmar que "totes les protestes són legítimes", però els manifestants la van interrompre constantment.

Entre la gent que protestava hi havia regidors de la CUP-Capgirem Barcelona, que precisament ahir al matí havia demanat la cancel·lació de l'acte. Alguns dels manifestants van titllar Colau d'"hipòcrita" i "racista" arran de l'actuació de l'Ajuntament amb la polèmica del top manta i la reobertura del CIE perquè entenen que és una "persecució" i que el consistori practica "violència institucional". Des del govern municipal es lamenta la col·lisió entre les dues reivindicacions i diuen que les protestes eren legítimes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00