Sociedad

Metges a jornada doble

Quatre de cada 10 metges de les comarques de Girona tenen més d'una feina, normalment una al sistema públic i una altra al privat. Són dades del col·legi de metges de Girona, que atribueix aquesta situació al sou dels facultatius i també perquè hi ha molt personal jove que no té plaça fixa.

Cada cop hi ha més metges que alternen la consulta pública i la privada. / ACN

Girona

En el cas dels homes, quasi la meitat tenen dues feines o més, mentre que entre les dones aquesta situació es dóna en una de cada tres. Aquesta diferència s'explica perquè les dones continuen treballant més a casa o destinen més temps a la família.

També canvia el percentatge en funció de les especialitats dels metges. En el cas dels cirurgians, per exemple, els que tenen més d'una feina arriben al 60%. Òscar Hug, coordinador del les unitats de circurgia dels hospitals públics de Girona, ho explica pels salaris baixos.

Òscar Hug, coordinador de cirurgia dels hospitals de Girona

Òscar Hug reconeix que els cirurgians són una de les especialitats més ben pagades al sector privat. Ara mateix, el salari mitjà d'un metge amb plaça pública a Catalunya és de 2.200 euros al mes.