Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 13 de Diciembre de 2019

Otras localidades

281 terratrèmols en un mes i mig

Només se n’han percebut dos o tres però a la comarca de la Selva s'han registrat 281 terratrèmols en un mes i mig. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic és una xifra normal per la comarca gironina amb més activitat sísmica.

Entre principis d'agost i el 3 de setembre, els aparells de medició de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya van detectar uns 90 terratrèmols.

El dia 4, se'n va registrar un de 3'6 entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes que va generar 190 rèpliques fins al 15 de setembre i més de 300 comunicacions de persones que l'havien notat.

El cap de sismologia de l'Institut, Xavier Goula, diu que tot i que els números són impactants, és habitual per la Selva, una comarca que és cruïlla entre dos sistemes de falles.

Xavier Goula, cap de sismologia de l'ICGC / La Selva és la comarca gironina amb més terratrèmols

Goula diu que malgrat l'estadística dels últims 20 anys, és impossible predir un terratrèmol. Malgrat tot, hi ha calculs establerts que determinen que es produeix un terratrèmol d'intensitat 4 sobre 10 cada dos anys i mig, un de 5 sobre 10 cada 30 anys i per trobar-ne un de magnitud 6 han de passar més de 500 anys.

Goula diu que no cal tenir por però ser-ne conscients i adaptar les construccions als estàndards de resistència adequats.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?