Sociedad

Unió de Pagesos assegura que el sector se sent "abandonat"

El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, amenaça amb mobilitzacions pels incompliments de la Conselleria d'Agricultura.

Primer pla del coordinador nacional d'UP a Lleida, Joan Caball, durant la roda de premsa a la Fira de Sant MiquelACN

Lleida

Unió de Pagesos amenaça amb una gran mobilització a Barcelona al febrer pel incompliments del govern català. El sindicat critica les retallades en la producció ecològica, els danys que provoca la fauna salvatge o la manca d'ajuts per la sequera d'aquest estiu.

JOAN CABALL, coordinador Unió Pagesos: sembla que 'la pagesia estigui abandonada'

00:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000161814/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha assegurat que la pagesia se sent “abandonada per part de qui ens està governant”. En una roda de premsa, en el marc de la 62a Fira de Sant Miquel de Lleida, ha criticat que el govern català no estigui complint les resolucions aprovades al Parlament, per unanimitat.

El sindicat agrari lamenta que la Conselleria d'Agricultura encara no hagi posat en marxa l'observatori agroalimentari de preus, que ha de garantir transparència en la fixació dels preus, per exemple, de la fruita, l’oli, el conill o la llet. O que tampoc s’hagi desenvolupat un pla de gestió de fauna cinegètica. En aquest sentit, el responsable de medi natural d’Unió de Pagesos, Ramon Comes, ha insistit que cal actuar amb celeritat quan es detecta una superpoblació “perquè en una nit o dos ens podem jugar la collita”.

Unió de Pagesos, que porta diverses setmanes convocant petites protestes arreu del territori, amenaça amb una mobilització a Barcelona el proper mes de febrer si la Conselleria no corregeix aquesta situació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00