Deportes

Hisenda inspecciona la plantilla del Barça per presumpte frau fiscal

L'Agència Tributària investiga clubs i futbolistes per il·legalitats als pagaments a agents

EFE

Barcelona

Hisenda ha aixecat actes fiscals al FC Barcelona i a un gruix important de jugadors del primer equip per possible frau fiscal en el pagament als representants dels jugadors. Les inspeccions d'Hisenda no afecten només al Barça, hi ha molts altres clubs de la Lliga espanyola investigats, com ara Madrid, Atlético de Madrid, València o Sevilla

En el cas del Barça, Hisenda ja ha aixecat diverses actes fiscals i reclama al club i a un gruix important de futbolistes impostos no pagats des del 2012. La investigació, ara mateix, encara està oberta.

Què t'hi Jugues! avança que el Barça està sent investigat per Hisenda per presumpte frau fiscal

07:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1475739301_141351/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El problema és que són els clubs els que paguen els honoraris dels agents, que cobren més o menys un 5% del salari del futbolista. En canvi, Hisenda entén que l'agent és, al final, un treballador del jugador i, per tant, és el futbolista qui li ha de pagar els diners. Per efectes de tributació i per efectes de retenció, els clubs i els jugadors s'han estalviat diners amb aquesta fòrmula i Hisenda els està reclamant.

El cas és que l'assetjament fiscal ha irritat la Lliga de Futbol Professional i a l'AFE (Associació de Futbolistes Espanyols) que va fer una consulta vinculant a Hisenda que no ha obtingut resposta. Fonts governamentals expliquen que difícilment Hisenda s'avindrà a negociar amb clubs i futbolistes i menys en la situació econòmica actual i que ara mateix és impensable qualsevol canvi legal.

No té el Govern marge de discreció per negociar amb clubs i futbolistes que han traslladat el seu malestar per l'assetjament fiscal. De fet els clubs treballen amb propostes per intentar negociar amb el Govern un acord sobre els controvertits pagaments als agents amb la intenció final que el pes de la càrrega fiscal es repartís en un 50% al club i 50% al jugador tal com es fa a la Premier anglesa. De moment el Govern no ha intervingut en cap cas perquè els futbolistes paguin menys. Cal tenir en compte que durant molts anys els clubs han mantingut una molt important deute amb la hisenda pública, deute que s'ha reduït dràsticament en els últims anys.

El Barça ha fet nombroses reunions amb els agents dels futbolistes per aquesta qüestió perquè és un problema que està portant molts mal de caps al món del futbol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00