Martes, 21 de Marzo de 2023

Otras localidades

L'Ajuntament de Barcelona suprimeix la banda musical de la Guàrdia Urbana

Es va crear el 1954 i depèn de la Unitat Muntada que té 160 anys d'història

La banda de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb uniforme de gala, en una actuació al carrer

La banda de la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb uniforme de gala, en una actuació al carrer / Cadena SER

El consistori ha decidit eliminar la Banda Musical de la GUB per "racionalitzar recursos", diuen fonts municipals i destinar aquests agents que toquen els instruments "a fer tasques policials de servei públic". La idea és reduir els actes protocol·laris. La Unitat Muntada, de la qual depèn la Banda Musical, està formada per uns 40 agents i té un pressupost anual de quasi 3 milions d'euros. D'aquests, 2'5 milions formen part de la partida destinada al sou de la plantilla, al capítol 1 de personal, segons les mateixes fonts municipals. La resta va a manteniment de les instal·lacions, dels cavalls i dels vehicles.

Dins del cos, alguns dels seus membres critiquen la supressió i lamenten que l'equip de govern acabi amb un símbol, que "dóna proximitat" perquè actua en actes protocol·laris però també en esdeveniments socials a la ciutat.

La Banda Musical de la GUB es va estrenar com una banda de trompetes en motiu del dia de Corpus de 1954. Des d'aleshores, els agents que en formaven part es formaven dins de la mateixa GUB però en els últims anys es va firmar fins i tot un conveni amb el Conservatori de Música de Barcelona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?