Sociedad

El top manta surt del Maresme

Cop contra els principals distribuïdors dels venedors ambulants a Barcelona

Operació conjunta de la Guàrdia Urbana de Barcelona i Vigilància Duanera, amb el suport de la Guàrdia Urbana de Badalona contra la fabricació i venda de material falsificat de marques reconegudes

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona treuen material confiscat en una de les entrades de l'operació contra el top manta / Pol Solà ACN

Barcelona

Des de tres quarts de 10 del matí, desenes d'agents uniformats i de paisà estan desplegats en tres punts: el barri de Besòs de Barcelona, el de Sant Roc de Badalona i en una urbanització del municipi d'Òrrius, al Maresme. El jutjat que dirigeix el cas ha autoritzat que la Urbana de Barcelona pugui actuar en un territori on no té competències ja que, a més, va de la mà de la Unitat de Vigilància Duanera.

Anna Punsí

Hi ha entrades i registres per ordre del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona en una quinzena de domicilis i locals segons ha pogut confirmar SER Catalunya. Al número 2 del carrer Sàsser, al barri de Besòs de Barcelona, hi viuen 3 homes senegalesos. Dos d'ells, de 19 i 26 anys, han pogut abandonar l'habitatge una hora després de l'arribada de la policia perquè no tenen res a veure amb el cas. Un veí ha explicat que "l'entrada i sortida de nois carregats amb la manta a l'espatlla era contínua en aquest portal".

Matrimoni d'Òrrius

La investigació ha pogut arribar fins a la considerada cúpula d'una part del top manta a la capital catalana. A dalt de tot, segons la investigació judicialitzada, hi ha un matrimoni espanyol del Maresme d'uns 50 anys que viu a Òrrius i que, presumptament, es dedica a comprar material a grans majoristes xinesos de Badalona i posteriorment hi cusen, estampen o enganxen els símbols de les reconegudes marques.

Els investigadors busquen material (samarretes, cinturons, gorres, espardenyes, perfums, ulleres, bosses i moneders, entre altres objectes) que han estat falsificats i que van a parar a les mantes dels subsaharians que deambulen per Barcelona oferint mercaderia a vianants i sobretot a turistes.

Els arrestats en aquest operatiu estan acusats d'un delicte contra la propietat industrial.

Tres estadis fins a la manta

Els informes i seguiments de la Unitat d'Investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona revelen que hi ha almenys tres estadis de distribució del material falsificat abans d'arribar a la manta a peu de carrer. A dalt de tot hi hauria aquest matrimoni d'Òrrius, que, suposadament, ven el material a dos clans d'origen magribí afincats al barri de Sant Roc de Badalona, que, posteriorment, reparteixen el material als homes subsaharians (nigerians i senegalesos) que viuen al barri de Besòs de Barcelona. La policia ha certificat en més d'una ocasió que un volum important de joves que es dediquen al top manta s'abasteixen en aquests pisos. D'altres també compren directament als magatzems xinesos de Badalona, on també hi ha individus que els proporcionen les xapes i enganxines per falsificar el material.

Aquest nou cas de la Guàrdia Urbana deriva d'un altre operatiu que va fer a l'estiu en dos pisos del carrer Palerm de Barcelona i el carrer Cáceres de Badalona. Aleshores van arrestar 2 persones per un presumpte delicte contra la propietat industrial i van comissar 5.500 productes, més de 6.400 etiquetes adhesives i més de 600 xapes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00