Sociedad

L'asseguradora Catalana Occidente rehabilita la seu històrica del Passeig de Gràcia

La companyia està reformant l'edifici i construirà un pàrquing subterrani

Les obres han obligat a fer una plataforma elevada sobre la vorera per permetre el pas dels vianants

La plataforma sobre la vorera del passeig de Gràcia que s'ha instal·lat per la reforma de l'edifici de l'asseguradora Catalana Occident / Pau Massip CADENA SER

Barcelona

El grup d'assegurances Catalana Occidente ha iniciat la rehabilitació integral de la seva seu històrica. Un edifici que acull oficines i locals comercials i que està situat al passeig de Gràcia amb façana també a la ronda de Sant Pere i al carrer Casp. Les obres han començat aquest estiu i, a més de fer una reforma total de l'edifici, que té més de 9.000 metres quadrats, es construirà un pàrquing subterrani de 4 plantes més una de servei. S'entrarà a l'aparcament pel carrer Casp i tindrà 90 places de cotxes que seran per als treballadors de l'edifici. També algunes per motos i bicicletes.

Mentre durin les obres, hi haurà una gran plataforma elevada sobre la vorera del passeig de Gràcia per poder treballar sense interrompre el pas dels vianants, de forma que es podrà caminar per sota en tot moment. Ara mateix, aquesta construcció ja ocupa la meitat exterior de la vorera i, quan passi Nadal, arribarà fins a la façana de l'edifici. El lateral del passeig de Gràcia en aquest punt també estarà tallat.

Les obres obligaran a traslladar un dels establiments emblemàtics de l'edifici, el Bracafè del carrer Casp, que buscarà un altre espai per la zona.

La reforma costarà 30 milions d'euros i les obres s'allargaran fins a finals del 2019. Fonts de la companyia expliquen que han tingut dificultats per trobar immobles d'oficines on invertir i per això han optat per rehabilitar aquest edifici històric. Una construcció, la casa Pascual i Pons, que va ser dissenyada a finals del segle XIX per Enric Sagnier.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00