Sociedad

Franco de torero i amb barretina, protagonista del cartell de Carnaval

El dictador, vestit de torero i amb barretina. Aquesta és la proposta guanyadora del cartell del Carnaval de Reus per aquest 2017, obra del dissenyador de Ginestar Josep Sendra.

El Cartell de Carnaval de Reus 2017. / FRAC

Reus

Les Colles de Carnaval de Reus han triat ja el cartell per la festa del 2017, que tindrà lloc del 23 al 27 de febrer. La opció guanyadora, enguany, és un bust de Francisco Franco disfressat, amb una barretina, la bandera republicana i un vestit de torero.

El seu creador, Josep Sendra, assegura que ‘no hi ha cap rerefons polític’, i defensa que l’únic que ha volgut representar ‘és una figura coneguda, odiada i estimada, que va prohibir, entre d’altres festes paganes, els carnavals’. Sendra és un il·lustrador professional de Ginestar, a la Ribera d’Ebre.

Històric de polèmiques

El cartell del Carnaval de Reus acostuma a arrossegar polèmica... Fa uns anys la fotografia d’una dona ensenyant els pits (imatge robada d’una pàgina de contingut pornogràfic) va fer famós el Carnaval de la capital del Baix Camp.

A nivell local, d’altres cartells han aixecat polèmica. Com aquell en que la primera tinent d’alcalde aleshores, Alícia Alegret (PP), era acaronada com un nadó per l’alcalde Carles Pellicer (CiU)... o aquell altre en que el mantell de la Mare de Déu de Misericòrdia estava eixugant-se a la brisa penjat en un estenedor i acompanyat de roba interior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00