El cinema de la Fira Centre Comercial haurà d’esperar
L’equip de govern ajorna el seu debat després que el Partit Popular demanés més temps
A la vegada, el vot dels populars dóna llum verda a la supressió de l’IMAC
Reus
El projecte del nou cinema a la Fira Centre Comercial de Reus haurà d'esperar, almenys, un mes. L'equip de govern ha ajornat el seu debat després que el Partit Popular demanés més temps, en la sessió plenària d’aquest dilluns. Tot i això, l'equip de Pellicer ha reconegut que encara estan treballant en els serrells del conveni i voldran obtenir beneficis pel lloguer de l'espai sempre i quan el centre comercial ingressi més diners que els del cost de manteniment. L’alcalde reusenc, Carles Pellicer, ha reiterat que ‘la Fira Reus tindrà un cinema, això no canvia’. D’aquesta manera, el batlle respon a les peticions dels populars que, fa pocs dies, van anunciar portar aquesta proposta fins als jutjats en el cas que s’aprovés sense haver donat més detalls de la proposta.
El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha explicat que ‘qualsevol ingrés que el centre comercial rebi pel lloguer d’aquest espai que superi el cost de manteniment, de comunitat, doncs l’Ajuntament també hi participaria’. Així mateix, ha afegit que ‘per molt que el centre comercial estigui interessat a oferir un lloguer simbòlic, si ingressen més que això, l’Ajuntament també hi participarà’. Una de les principals crítiques del portaveu popular, Sebastià Domènech, havia estat el fet que ‘regalaran un espai que havia de ser pels ciutadans sense cap benefici’. L’equip de govern també va treure pit davant l’aprovació de la inclusió de clàusules socials a les noves contractacions municipals.
Comiat de l’IMAC
D'altra banda, un canvi de posició d'última hora del Partit Popular ha facilitat la integració de l'IMAC a l'Institut de Museus. Així, l'Institut Municipal d'Acció Cultural ha quedat suprimit amb els vots a favor del govern (CiU, ERC i Ara Reus) i els populars. La regidora de Cultura, Montserrat Caelles, ha negat que aquesta reorganització s'hagi dut a terme per les restriccions de la llei de racionalització de l'administració local i ha reconegut que ‘la necessitat d’aquesta reorganització fa temps que va sorgir’. De fet, el Ministeri d'Hisenda va enviar a l'Ajuntament una carta on ja se’ls notificava que davant del dèficit registrat per l'IMAC en els dos últims anys, havia de desaparèixer com a organisme autònom.
Més enllà del rebuig de part de l’oposició, els treballadors de l’IMAC i dels Museus de Reus també han volgut mostrar la seva negativa. Durant la celebració del plenari han entregat un comunicat per demanar que ‘tots esdevinguem treballadors directes de l’Ajuntament’, és a dir, han demanat ser funcionaris. També han volgut mostrar la seva preocupació a l’hora d’entendre com es durà a terme la fusió, tot i que Caelles ha reiterat que ‘es mantindran els llocs de treball’. Ara bé, també ha anunciat que ‘quatre dels empleats passaran a forma de la plantilla interna de l’Ajuntament’. Cal recordar també que la mesura suposarà la creació de dues noves places. Una de tècnic i una altra per a la gerència. La regidor de Cultura vol posar en marxa aquest sistema durant el primer trimestre del 2017.
El plenari d'aquest dilluns també va servir perquè Sandra Guaita prengués possessió com a nova regidora del grup socialista. Faltarà així la incorporació de Carmina Pozuelo, per tal de completar i substituir a Francesc Vallès i Núria Borrell.