Sociedad | Actualidad

La Llei de Transitorietat defineix Catalunya com una república de dret, democràtica i social

És la definició que han pactat Junts pel Sí i la CUP en la llei més important per culminar el procés d’independència i que els dos partits han assegurat que tenen enllestida

Els detalls sobre el referèndum que conduirà a la república es guardaran com un secret d’estat

Junts pel Sí i la CUP tenen a punt la Llei de Transitorietat, la més important per culminar el procés d'independència de Catalunya / Rafa Garrido (ACN)

Barcelona

En una nota de premsa d’un foli, Junts pel Sí ha informat els mitjans sobre la Llei de Transitorietat, la més important per culminar el procés d’independència. Aquesta llei es dividirà en un preàmbul i 9 apartats. L'objectiu de la llei s'expressa en el primer article, on hi diu que "Catalunya es constitueix en una República de dret, democràtica i social".

Per garantir la màxima seguretat jurídica, en aquest comunicat també s'hi diu que la constitució de Catalunya com a Estat es faria un cop guanyat el referèndum. La llei s’aprovaria abans però l’apartat on Catalunya passaria d'una autonomia a un estat quedaria pendent del resultat d’aquesta consulta.

Precisament, aquesta llei dóna a les institucions catalanes les eines per convocar i celebrar el referèndum. Junts pel Sí i la CUP admeten que és un apartat que encara està pendent de concretar amb l'objectiu d'incorporar, en referència als “comuns”, el major nombre de forces polítiques en la preparació de la consulta.

El del referèndum és només un dels apartats de la llei, que també desenvoluparà temes com la nacionalitat, el poder judicial, el sistema institucional o el procés constituent.

Això és tot el que Junts pel Sí i la CUP han volgut explicar públicament. La resta, com va explicar Jordi Turull a SER Catalunya, “és la llei més estratègica, la tindrem tancada a pany i forrellat fins que convingui”.

Fins que convingui vol dir, amb tota probabilitat, fins just abans que acabi aquesta legislatura, és a dir, fins el mes de juliol, quan, en principi, el Parlament aturi la seva activitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00