Sociedad

La Sagrada Família "s'inspira" en el Vaticà per millorar la seva seguretat

Els responsables de la Basílica han invertit dos milions en reforçar les mesures de control d'accés al temple

La Sagrada Família "s'inspira" en el Vaticà per millorar la seguretat

La Sagrada Família "s'inspira" en el Vaticà per millorar la seguretat

Barcelona

La basílica de la Sagrada Família ha destinat dos milions d'euros a millorar la seguretat del temple, amb la instal·lació de deu arcs detectors de metalls, escàners i dotze agents de seguretat més, mesures que van entrar en funcionament l'1 de gener i que s'inspiren en les del Vaticà.

El nou director general de la Fundació de la Sagrada Família, Xavier Martínez, i el director de seguretat i operacions del temple, Marc Martínez, han donat a conèixer avui en roda de premsa les noves mesures de seguretat, similars també a les que s'usen als aeroports, i que donen per finalitzat el pla estratègic de seguretat de la basílica barcelonina.

Les noves mesures de seguretat "no són conseqüència" directa dels atemptats terroristes del mes d'agost passat a Barcelona i Cambrils, quan es va saber que la Sagrada Família es va estudiar com un dels objectius, si bé sí que s'han tingut en compte, ha precisat Marc Martínez.

Amb anterioritat a la instal·lació de les noves mesures de seguretat, que s'han inspirat en els controls que es realitzen en els accessos a la Ciutat del Vaticà, els 1.500 visitants a l'hora que registra el temple barceloní es feien de forma manual i visual.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00