Sociedad

Condemnen els pares que van conviure amb el cadàver del nen mort a 990 € de multa

La justícia ha condemnat el matromini nordamericà que va conviure amb el seu fill mort en un pis de Girona a una multa de 990 € per un delicte d'homicidi per imprudència menys greu. La fiscalia demanava 3 anys i 3 mesos per imprudència greu però la jutge considera que no hi ha proves que demostrin que el menor patís un atac d'asma tan greu que pugui determinar que els pares fossin imprudents.

Girona

La sentència considera provat que el menor va patir un brot d'asma (tota la família té asma) entre finals de novembre i principis de desembre del 2015 i que, tot i que els forenses van concloure que no va rebre el tractament adequat, la versió dels pares -que diuen que li van donar ‘ventolín’ com altres vegades, es va calmar, se'n va anar a dormir i ja no va despertar- tampoc és descartable.

En tot cas, puntualitza la sentència, no hi ha cap altra versió corroborable perquè el menor no havia rebut atenció mèdica des d'un any abans de morir.

També es considera provat que la família no confiava en la medicina tradicional, tot i que el nen havia estat visitat per metges als Estats Units i aquí i li donaven ‘ventolín’, que el nucli familiar vivia aïllat i en males condicions higièniques i que resaven mentre esperaven que, de la mateixa manera que Déu li havia tret la vida, li podria tornar.

Un relat que, segons l'informe psiquiàtric dels pares, era coherent amb la seva manera de pensar i no presentava tics patològics.

Per tot això, la jutge del Penal número 1 de Girona conclou que no se'ls pot acusar d'homicidi imprudent greu sinó d'un de menys greu i els condemna a una multa d'onze mesos amb una quota diària de 3 euros. La sentència, no es ferma. Es pot recórrer en un termini de 10 dies.

La sentència també conclou que no procedeix jutjar la conducta dels pares amb posterioritat a la mort. Recordem que van estar uns mesos convivint amb el cadàver i que quan la policia va entrar al pis el dia 5 de gener a requeriment de la propietària de l’immoble en el que vivien de lloguer, el cos del menor ja estava en procés de momificació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00