Sociedad

Ja es poden demanar les subvencions per rehabilitar les façanes de la plaça de l'Ajuntament de Tortosa

La intenció de l'Ajuntament és que aquest projecte de millora de la imatge de la plaça estigui acabat abans del mes de juny

Al fons, part de les façanes que es poden acollir a les ajudes convocades per l'Ajuntament de Tortosa. / Sonia Castelló

Tortosa

Ja s’ha obert perquè els veïns dels edificis de la plaça de l’Ajuntament de Tortosa presentin les sol·licituds per acollir-se a les subvencions que ha habilitat el consistori de la capital del Baix Ebre per rehabilitar les façanes.

Les peticions de subvencions es poden presentar fins a mitjans de febrer. Les bases que regulen les subvencions marquen que la rehabilitació de les façanes ha d’estar acabada al mes de juny.

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona publicava aquest dimarts les bases de les subvencions, després que no s’hagin presentat al·legacions durant el termini d’exposició pública. L’Ajuntament preveu subvencionar fins al 90 per cent del cost de la rehabilitació de cada façana, fins a un màxim de 65.000 euros.

Es podran acollir els immobles amb façanes a la plaça, però també els que tenen les façanes als carrers Sabina i Doctor Vilà. Segons les bases, es subvencionaran els treballs de neteja, reparació i pintura de les façanes i les baranes.

La regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tortosa, Meritxell Roigé, destaca que les subvencions s’han negociat i pactat amb els veïns. “L’objectiu és aconseguir una millora de l’entorn de la plaça de l’Ajuntament i amb la voluntat de continuar arranjant la ciutat. Ja ho hem anat fent al nucli antic i ara volíem seguir per un lloc tan emblemàtic com és aquesta plaça”, explica la regidora.

Els veïns dels edificis de la plaça han constituït una associació veïnal per emprendre el projecte de rehabilitació.

El ple de l’Ajuntament de Tortosa va aprovar el mes de novembre de l’any passat convocar les ajudes, que han de permetre millorar la imatge d’una plaça que es va construir en la dècada dels 50 del segle passat, en part dels terrenys urbans on s’ubicava l’antic barri de Pescadors, destruït durant la Guerra Civil.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00