Últimas noticias Hemeroteca

Girona obre un nou espai amb 12 llits per als sense sostre

  • És un espai a l'Edifici de les Sarraïnes, al Barri Vell, i estarà obert fins el 15 de març, coïncidint amb els mesos de més fred.
  • El gestionen persones que també havien viscut al carrer i són antics usuaris del centre d'acollida La Sopa.

La directora de la Sopa, la regidora de Serveis Socials, l'alcaldessa de Girona i el responsable de l'àrea d'Igualtat durant la presentació del nou espai /

Girona ha obert un nou espai amb dotze llits perquè les persones sense sostre hi puguin anar a dormir els mesos de més fred. Obrirà de vuit del vespre a vuit del matí, està situat a l'edifici de les Serraïnes, al Barri Vell, i hi ha quatre lliteres i quatre llits plegables col·locats en una única sala, a més d'un petit espai per beure i menjar. No hi ha cuina perquè preveuen que els usuaris que dormin en aquest edifici ja hauran menjat abans al centre d'acollida La Sopa que cada dia reparteix més d'un centenar d'àpats.

En aquest nou espai, a diferència de La Sopa, no s'exigeix cap requisit --ni documentació, ni comporta seguir un programa o tractament per deixar el carrer-- i es preveu que l'utilizin persones que dormen al ras i que normalment rebutgen entrar al circuit habitual d'ajuda als sense sostre. Segons l'ajuntament, hi ha entre 100 i 125 persones que no tenen lloc on dormir i passen les nits al carrer, en caixers o en naus abandonades, però rebutjen entrar al circuit.

Els que gestionaran el nou espai, són persones que en algun moment de la seva vida han viscut al carrer --seran dos voluntaris per nit dels més de disset que s'hi han apuntat-- i tindran "el suport dels responsables de nit de La Sopa" diu la seva directora, Rosa Angelats. Els mateixos usuaris amb els tècnics i voluntaris decidiran les normes de gestió del centre, per exemple, l'horari de llevar-se i anar a dormir.

El nou centre estarà obert, en principi, fins el 15 de març, tot i que dependerà del clima.

66 PLACES A LA SOPA

L'únic centre d'acollida que hi ha a Girona, La Sopa, té 66 places i totes estan ocupades. Per als sense sostre també s'ofereixen 20 places en pisos d'acollida.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?