Sociedad
BANCA

Andbank amplia la seva presència a Sudamèrica obrint seu a Argentina

Aprofitant els recents canvis regulatoris al país, iniciarà l'activitat en el primer semestre d'enguany

Arxiu ANA

Andorra la Vella

Andbank preveu incorporar Argentina a la seva xarxa llatinoamericana i busca expandir-se a Mèxic i Brasil, segons informa l'agència econòmica Bloomberg.

El major banc andorrà, que administra 25.000 milions d'euros, vol obtenir una llicència per operar com assessor global d'inversió a l'Argentina dins el marc de les noves regles que va aprovar l'any passat l'ens regulador d'aquest país. La intenció és començar a operar en el primer semestre d'enguany i per fer-ho ja ha nomenat un responsable: Gonzalo Tarasido.

El pla contempla iniciar l'activitat amb cinc assessors globals locals tant pel mercat argentí com d'altres països de l'entorn.

Les amnisties fiscals decretades a Mèxic, Argentina i Brasil recentment preveuen l'aflorament d'uns 200.000 milions de dòlars sobre els què Andbank vol competir en la seva captació. La major part d'aquests actius estan fora de Llatinoamèrica, en centres de gestió patrimonial com Miami. Per aprofitar aquesta oportunitat, Andbank ja va crear a finals de l'any passat un grup de gestió.

D'altra banda, Andbank també ha previst ampliar la seva presència al Brasil i Mèxic. Al primer país, on té llicència bancària i 85 empleats, vol triplicar el seu negoci en un any, passant dels 620 milions de dòlars actuals a més de 1.800 milions. A Mèxic també preveu ampliar la seva àrea de negoci contractant 15 persones més a l'entitat.

Andbank té presència en 12 països i la seva incorporació a l'Argentina reforça l'entitat a Amèrica Llatina.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00