Últimas noticias Hemeroteca

La grip segueix a l'alça

L'epidèmia de grip continua a l'alça. L'activitat als dispensaris ha augmentat gairebé un 40% aquesta setmana en comparació amb l'anterior. I la previsió és que encara vagi a més les properes setmanes. Per això s'obriran més llits als hospitals de les comarques de Girona.

S'obriran 22 llits més al Trueta a partir de dilluns i també als altres hospitals de referència de les comarques de Girona. /

Ja se n'han obert 15 de nous a l'hospital de Figueres, 6 a Blanes i dilluns obriran 22 llits més al Trueta de Girona i 12 nous a l'hospital de Palamós.

Tot això per fer front a la previsió del Departament de Salut de què la setmana que ve els nivells de l'epidèmia de grip, que ara són moderats i s'ha estabilitzat, vagin a més i s'arribi a 400 casos per cada 100.000 habitants.

Aquesta setmana les consultes a urgències dels hospitals han baixat un 12% en comparació amb l’anterior però, en canvi, s'han disparat les consultes als ambulatoris, on l’activitat ha augmentat un 36%. Han estat més de 45.600 visites, bàsicament de pacients amb grip o altres malalties respiratòries.

Això s'explica perquè la setmana passada més CAPS estaven tancats perquè era festiu i els pacients anaven a urgències dels hospitals. A primària "hi ha equips de reforç i també hi ha menys visites programades" per poder assumir la demanda.

Salvador Campasol, director de Girona Sud del CatSalut / Ha costat trobar personal per primària i urgències

El director del sector Girona sud del Servei Català de la Salut, Salvador Campasol, diu que falten professionals a primària i urgències per èpoques com aquesta i que això només se soluciona si surten més metges de les universitats.

També han augmentat un 26% les visites a domicilis aquesta setmana respecte la primera de gener.

Dels pacients que han hagut d'ingressar a l'hospital per culpa de la grip, 8 de cada 10 no estaven vacunats. Tot i això, una particularitat de la grip d'aquest any és que la vacuna té només un 20% d'eficàcia.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?