Sociedad

JxCat garanteix que Puigdemont serà reelegit però no aclareix com

Junts per Catalunya segueix amagant les cartes. De la primera reunió del grup parlamentari, que s'està celebrant avui a Brussel·les, no en sortiran novetats sobre com s'investirà Puigdemont. El missatge que es vol traslladar és que serà possible.

JxCat garanteix que Puigdemont serà reelegit però aclareix com

JxCat garanteix que Puigdemont serà reelegit però aclareix com

Barcelona

Eduard Pujol, portaveu de campanya i diputat electe diu que estan convençuts "que el dia 31 de gener el president Puigdemont serà de nou el president de tots els catalans" Ara bé, si serà via telemàtica (opció més complicada) o si és delegant a un altre diputat la presentació del programa de govern (opció que sembla guanya més pes), encara no està decidit, com ha confirmat la portaveu Elsa Artadi : "Un cop arribem al ple d'investidura, que l'ha de convocar el president o presidenta del Parlament, escollirem dintre de les opcions que permet el reglament quina serà. Això no ho decidirem avui, ho decidirem de camí cap al dia del Ple"

Ara bé, Junts per Catalunya ha evitat valorar la posicionament dels lletrats del Parlament, contraris a la investidura a distància. Tampoc hi ha pistes, per ara, sobre si els diputats a presó o Brussel·les acabaran renunciant o no a l’escó

A la capital belga s'hi han desplaçat 25 diputats electes. No hi han pogut anar, evidentment, ni Jordi Sánchez ni Joaquim Forn ni Rull, Turull o Guinó a qui el jutge ha prohibit sortir de l'Estat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00