Jueves, 22 de Octubre de 2020

Otras localidades

MOCIÓN DE CENSURA MOCIÓN DE CENSURA Sigue en directo la segunda jornada del debate de la moción de censura de Vox
LA LLAVOR

El camp conserva la llengua

"Els Parlars Valencians" és un tractat sobre la situació del valencià a la Comunitat Valenciana i conclou que el camp és un gran conservador de la llengua

L'obra dels professors Vicent Beltrán i Carles Segura-Llopis es basa en un ambiciós treball de camp que els ha portat a arreplegar formes i paraules de tota la Comunitat. Un de les seues principals fonts l'han trobat en el camp, en l'agricultura.

Els llauradors conserven noms de productes, animals i eines que de no ser per ells es perdrien. I com destaca Beltrán han trobat alguna sorpresa. Per exemple, paraules, termes idèntics al nord de la Comunitat i al sud que en el centre no es diuen d'aqueixa forma.

D'altra banda, La Llavor s'ha centrat en la conservació de paraules però també en la  recuperació de productes d'horta autòctons que es van deixar de conrear per la pressió de les varietats més comercials. De recuperar-les s'encarrega un grup d'agricultors de Benifaió que no estan disposats a deixar perdre varietats tan nostres i tan desconegudes com la "tomata pebre" o el "garrofó pintat".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?