Sociedad

Investidura ajornada

Roger Torrent anuncia que el Ple s'ha ajornat però no s'ha desconvocat" i es farà "un cop assegurem un debat d’investidura efectiu i amb garanties"

Investidura ajornada

Investidura ajornada

Barcelona

Roger Torrent no ha esperat a la reunió de la Mesa del Parlament convocada per les 10:00 i poc abans ha fet una al·locució molt crítica amb el Govern Rajoy i amb el Tribunal Constitucional, a qui ha acusat de perpetrar “un nyap jurídic”

Torrent ha explicat que, per donar temps a que el TC resolgui les al·legacions presentades pel propi Parlament, “el ple d’avui queda ajornat, però en cap cas desconvocat. Es manté convocat i se celebrarà un cop assegurem un debat d’investidura efectiu i amb garanties. Per garantir el dret de Carles Puigdemont a un debat efectiu i sense ingerències”

El president del Parlament ha remarcat que s’ha compromès “personalment a garantir la immunitat de Puigdemont” i ha advertit que, en tant que es manté la voluntat majoritària de la cambra, no proposarà cap altre candidat: “Té tota la legitimat i tot el dret”

Roger Torrent ha estat molt dur amb el Govern central i amb el Tribunal Constitucional: “És als diputats i diputades a qui els pertoca elegir el President, no a la vicepresidenta Soraya ni al TC. Pretenen vulnerar el dret dels catalans que van anar a les urnes i no ho permetrem. No acceptarem que es digui es que va votar malament perquè no es va votar com ells volien”

“La democràcia no se suspèn”, ha afirmat solemnement Torrent, qui ha assegurat que anirà “fins al final per defensar el dret de Carles Puigdemont a sotmetre’s a un debat d’investidura amb totes les garanties”

Eduardo Navarro

Eduardo Navarro

Licenciado en Periodismo por la UAB, donde ha sido profesor asociado. En la Cadena SER desde 1990. Ha...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00