Sociedad

Dilluns, qüestió de confiança

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, anuncia un plenari pel proper dilluns a la tarda amb un únic punt a l’ordre del dia: la qüestió de confiança. L’únic mecanisme que li queda per aprovar pressupostos després de les reiterades negatives de l’oposició.

Roger Segura (ACN)

Ni les negociacions prèvies al ple de dijous passat, ni les converses amb tots els grups municipals d’aquests dies. Cap de les dues jugades ha servit perquè l’alcalde de Reus aconsegueixi els suports necessaris per tirar endavant els pressupostos municipals. Tampoc li serviran per superar la qüestió de confiança anunciada aquest dimecres i que tindrà lloc el proper dilluns a la tarda.

Carles Pellicer exhaureix les qüestions de confiança permeses en un mateix mandat i caldrà que el 2019 aprovi els comptes amb el suport de l’oposició o bé haurà de prorrogar els del 2018. Amb tot, aquest gest de darrera hora del batlle, ha servit, almenys, per entaular diàleg amb uns grups a l’oposició que durant tot el mandat li han posat les coses molt difícils per tirar endavant les grans qüestions de ciutat. Pellicer ha obert la porta a poder negociar els assumptes importants, i a l’altra porta hi ha trobat menys ferocitat que la que s’albira als plenaris.

Amb tot, res fa pensar que dilluns els grups a l’oposició li donin suport per tirar endavant la qüestió de confiança... per bé que tampoc s’espera que tots els grups a l’oposició (PP, PSC, C’s i la CUP) es posin d’acord per impulsar una moció de censura que tombi el govern actual. Així doncs, de nou, Pellicer aprovarà pressupostos gràcies a la manca de possibilitat d’acordar qüestions a la Plaça del Mercadal. Precisament, el mateix mal que l’ha conduït en fins a dues ocasions cap a la qüestió de confiança.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00