Sociedad

Creu Roja amplia els pisos d'acollida per a refugiats

Calculen obrir tres pisos més aquest mes a Girona i Salt. Se sumen a les 27 places ja disponibles.

El 2017, 224 persones van sol·licitar asil a Creu Roja Girona, són el triple que l'any anterior.

Girona

La majoria dels sol·licitants d'asil són veneçolans, sirians, ucraïnesos i hondurenys que han arribat a Girona pels seus propis mitjans, fora del pla de reubicació al qual es va comprometre l'estat espanyol.

En total, 224 persones van demanar refugi durant el 2017 i, d'aquestes, 70 persones han entrat al programa estatal de Creu Roja d'acollida al refugiat que els ofereix, en primer lloc, un habitatge on viure. Això, realment, s'ha convertit en una quimera per l'entitat que té "moltíssimes dificultats" per llogar més pisos i ampliar les 27 places disponibles que tenen ara mateix entre Girona i Salt.

La responsable d'immigració i refugiats de Creu Roja a Girona, Anna Serra, diu que esperen tenir tres pisos nous aquest febrer i arribar a les 37 places d'acollida per a refugiats. Ara, alguns viuen provisionalment en hostals:

Anna Serra, Creu Roja

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000153550/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

A part de l'habitatge, aprendre l'idioma i trobar feina són les prioritats per als refugiats. Segons Creu Roja, dels que ja estan en la segona fase del programa d'acollida uns 22 estan en capacitat per treballar, però només 5 han trobat feina.  Serra ho considera "un primer pas" perquè el col·lectiu té moltes dificultats per inserir-se, entre d’altres motius, perquè molts no parlen l'idioma.

Un altre inconvenient per trobar feina, és l'acreditació d'estudis. En molts casos, les persones refugiades no poden convalidar els estudis universitaris que tenen i això fa que es vegin relegats a optar a feines poc qualificades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00