Sociedad

James Ellroy: "El present m'importa una merda"

L’escriptor, guanyador del premi Pepe Carvalho del festival de novel·la BCNegra, continua fidel a la seva imatge d'escriptor indomable i assegura que aquest premi li fa més il·lusió que guanyar el Nobel

James Ellroy, guanyador del XIII Premi Pepe Carvalho, al Palau de la Virreina / Pere Francesch ACN

Barcelona

L'autor de novel·les com 'L. A. Confidential' o 'La Dàlia Negra' assegura que viu al passat i ha explicat que en la seva propera novel·la hi apareixerà un personatge inspirat en la seva mare assassinada quan ell tenia 10 anys.

Porta amb orgull el sobrenom de "gos rabiós" i cultiva el personatge políticament incorrecte en les seves aparicions públiques "sóc un gos ferotge que he estat tancat en una habitació durant dos anys i ara estic disposat a mossegar a tothom". Diu, amb una barreja d'humor i arrogància, que només ha escrit obres mestres i que si no li donen el premi Nobel és per la seva actitud. Assegura, però, que, tot i els dos milions i mig d'euros del Nobel, prefereix el premi Pepe Carvalho.

Ellroy ha explicat que en la seva propera novel·la, encara sense nom, hi haurà un personatge inspirat en la seva mare que va ser assassinada quan ell era nen en un cas sense resoldre. Ellroy n'havia parlat en les seves memòries però serà el primer cop que en faci referència a la ficció.

Ellroy diu que les seves novel·les no s'han d'entendre en clau de present "El present m'importa una merda. Visc al passat i sempre he viscut al passat. Quan tenia 7 anys llegia les revistes Life dels meus pares sobre l'època de la Segona Guerra Mundial. El present no em diu res".

Fidel a aquest plantejament escriu les seves novel·les a mà "no he tocat mai un ordinador sóc analfabet des del punt de vista informàtic". Pel que fa als seus interessos diu que li agraden "els gossos, la música clàssica, els felins depredadors i les dones".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00